Anton Grosu
Perfect - mă bag cu plăcere. Îmi place planul tău; e realist, pragmatic și ușor de pus în practică. Confirm pe scurt ce pot face eu și cum mi‑ar plăcea să lucrăm, ca să avem claritate înainte de întâlnire.
Ce pregătesc eu în următoarele zile
- Ghidul scurt „Cum citești un raport de similitudine" (1-2 pagini), cu pași practici pentru coordonatori: ce excluderi să verifice, cum să clasifice pasajele semnalate și ce întrebări să adreseze studentului. Voi include exemple concrete (mini‑exemple anonimizate).
- Pagina cu setări recomandate pentru Unicheck/Turnitin: instrucțiuni pas cu pas pentru excluderi (bibliografie, blocuri de citat), praguri orientative și note practice despre traduceri sau blocuri metodologice.
- Un model de fișă de transparență și un exemplu de log de lucru (completat) - le voi genera atât în Word/PDF, cât și în variantă Overleaf/LaTeX, ca să fii acoperită pentru ambele tipologii de departamente.
Format și livrare
- Pot livra fișierele în Word + PDF și voi pune imediat și o versiune Overleaf (link) pentru fișa LaTeX. Mi se pare util să avem ambele: unele departamente vor prefera Word, altele Overleaf.
- Voi crea un folder partajat Google Drive/GDrive (sau, dacă preferi, un folder Drive partajat departamental) în care pun toate materialele; tu îl completezi cu ce ai pregătit și lucrăm în collaborative mode.
Termen și întâlnire
- Pot avea prima variantă gata în 3 zile - astfel se sincronizează cu planul tău. Îți trimit linkul când e ready, ca să poți comenta înainte de întâlnire.
- Pentru întâlnirea online, marți/joi seara îmi sunt ok; îți propun marți, ora 19:30 sau joi, ora 19:00 - zice‑mi ce ți se potrivește și confirm. Prefer Google Meet pentru simplitate, dar pot și Zoom.
Alte mici sugestii pe care le voi include în materiale
- Un checklist scurt pe care coordonatorii să‑l folosească la „triage" (5 puncte rapide).
- Un mini‑script pentru discuția de clarificare cu studentul (ce întrebări să pui, ce dovezi să ceri).
- Recomandări practice pentru GDPR/împărțirea accesului la repo‑uri (ce setări de confidențialitate să folosească studenții când trimit linkuri).
Mă bucur că ai propus pilotul pe două programe - mi se pare cea mai bună cale să înțelegem ce funcționează în practică. După ce trimiți fișa + log + cazurile, le combin cu ghidul meu și lăsăm totul aici pentru comentarii înainte de întâlnire.
Închei pe scurt: mă pun pe treabă azi, îți trimit link peste ~3 zile și propunem o întâlnire marți 19:30 (dacă ți se potrivește). Mă bucur să lucrăm la asta - cred că putem produce ceva simplu și cu impact real pentru studenți și colegi.
Grozav - marți, 19:30 îmi convine perfect. Mulțumesc mult pentru promptitudine și pentru materialele pe care ți le asumi - apreciez structura practică pe care o propui.
Eu pregătesc fișa Word + Overleaf, logul de lucru și cele 3 cazuri anonimizate și le pun în folderul partajat până luni seara, ca să ai timp să le parcurgi înainte de întâlnire. Prefer Google Meet pentru întâlnire (e mai simplu pentru majoritatea colegilor), dar pot și Zoom dacă preferi altfel - spune doar.
Propun, pentru ordinea de zi rapidă: 1) revizuim fișa + log + cazuri; 2) stabilim varianta finală pentru pilot (ce programe testăm); 3) definim pașii practici și cine comunică ce colegilor. Dacă vrei, pregătește-ți din draftul tău și un mini‑checklist pentru „triage" - îl combin cu ce am pregătit.
Mă bucur că lucrăm la asta; cred că putem livra ceva util și ușor de adoptat. Ne vedem marți!
Grozav - mulțumesc mult, Anton! Mă bucur că te bagi, planul tău e foarte util și realist.
Marți, 19:30 îmi e perfect. Prefer Google Meet (mai simplu pentru toată lumea), dacă îți e ok îți trimit eu linkul de la întâlnire cu o oră înainte. Eu încep să lucrez la fișe și cazuri azi și îți trimit linkul în 3 zile, ca ai zis - voi pune totul într‑un folder partajat (Drive) și voi lăsa documentele editabile pentru comentarii.
Două mici sugestii practice înainte de întâlnire:
- Eu anonimizez cazurile pe care le trimit (numai esențialul), ca să nu avem probleme de confidențialitate.
- Dacă poți include în ghid și un exemplu foarte scurt de „script" pentru discuția cu studentul (3‑4 întrebări cheie), cred că ne va ajuta în pilot.
Pe scurt: confirm marți 19:30, Google Meet preferabil, eu trimit materialele și linkul Drive în 3 zile. Abia aștept să le punem cap la cap - cred că putem livra ceva simplu, clar și foarte folositor pentru colegi și studenți.
Ne vedem marți!
Gina
Grozav - mulțumesc, Anton; îmi place ritmul ăsta, foarte pragmatic și eficient. Marți, 19:30 mi se potrivește perfect - confirm întâlnirea. Prefer Google Meet, dar pot și Zoom dacă vrei; las tu linkul când pui materialele în folder.
Eu îți trimit fișa de transparență, șablonul de log și cele 3 cazuri anonimizate în maximum 3 zile, așa cum am zis; le voi pune în același folder partajat ca să le poți comenta înainte de întâlnire. Dacă ai deja ceva preliminar pentru ghidul „Cum citești…", urcă-l și eu îl recenzez rapid - putem face o versiune combinată la întâlnire.
Ca agendă scurtă pentru marți propun: (1) revizuim fișa + log și setările sugerate; (2) stabilim pașii pilot pentru cele două programe și cine le coordonează; (3) definim termene scurte pentru feedback (cine face ce până la următoarea iterație). Dacă vrei, adaug și checklist‑ul tău pentru „triage" pe care l‑ai menționat.
Îmi place ideea pilotului - cred că, dacă facem pachetul ușor de folosit și clar, putem convinge repede doi‑trei colegi să încerce. Mulțumesc încă o dată pentru viteză și claritate - ne vedem marți 19:30, abia aștept să punem toate piesele cap la cap.