Marina.mihail
Am tot testat diverse softuri pentru plagiat, mai ales acum la master, dar mă simt uneori ca și cum aș căuta un unicorn. Paradoxal, cele mai promovate din România mi s-au părut fie prea superficiale (detectează doar fraze identice), fie prea drastice, de parcă ar semnala orice formulare comună în limba română ca plagiat. Am folosit recent Grammarly, care e mai accesibil și, surprinzător, parcă e mai „înțelept" decât unele aplicații locale, dar nu e prea exact pentru textele în română. Am vrut să încerc și Turnitin, dar accesul s-a dovedit anevoios și scump pentru studenți ca mine. Ce m-a ajutat cu adevărat a fost o combinare: un soft străin pentru o scanare de bază, plus o lectură critică personală - căci nimic nu înlocuiește cu adevărat un ochi antrenat. Ce v-a mers vouă și chiar a prins „nuanțe" de similitudine reală, nu doar coincidențe de expresii? Aș vrea ceva care să mă scutească și de stres, nu doar să-mi adauge. Știu că subiectul e sensibil și multe depind și de algoritm, dar poate nu sunt singura care simte că, de multe ori, softurile anti-plagiat reflectă mai mult „teama de greșeală" a celui care le-a creat decât nuanțele reale ale muncii noastre.
Mersi anticipat!
Notifications
Clear all
Detector Plagiat & AI
1
Users
0
Reactions
15
Views
nov. 02, 2025 8:37 am