Raluca.iacob:
Știți cum e cu bibliografia - am început să scriu lucrarea și mă tot blochez la partea asta. Pare simplu: „pui toate sursele folosite", dar când bagi citate peste citate, fiecare în stil diferit, ai impresia că îți zboară mintea complet. Am încercat să țin totul într-un Word, apoi cu diverse aplicații, dar tot mă simt ca și cum m-aș încurca în propriul labirint de referințe.
Mă întreb dacă nu există o metodă mai „umană" și coerentă de a aborda bibliografia, pentru că nu vreau să pierd timp cu aranjat lucruri care cresc în mod organic din cercetare. Poate e o chestie de a înțelege mai adânc ce rol are-nu doar niște pedanterii formale, ci o componentă care chiar reflectă parcursul intelectual. Dacă ați avut o revelație legată de asta, o organizare care să funcționeze în tandem cu procesul de scris, aș fi recunoscătoare să împărtășiți.
Și da, sunt conștientă că e o „nerd-ială" academică, dar cum ai un oraș întreg de foi, articole, pagini web, studii, deodată trebuie să faci ordine ca un arhitect al bibliografiei - asta chiar mă pune pe gânduri. Cum ați făcut voi să nu vă simțiți înecați în hârtii și să nu pierdeți firele esențiale?